Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Ahad, 14 September 2014

Tips utk makan di kedai steamboat all u can eat

tips utk makan di kedai steamboat all u can eat :
1. bawak geng makan byk. yg makan sikit jgn bawak kecuali dia byr sdri (haha) rugi kalau makan sikit, xpadan dgn yg bayar, dan kawan makan byk ni bagi motivasi utk kita sekali makan byk
2. bukak mulut utk makan aje, utk sembang reserved lain masa. sbb nanti angin masuk ikut mulut kalau bsembang, dah rugi utk tempatkan makanan dlm perut
3. ambil makanan laut bbyk, makanan bbola bagai xpayah pun xpa. sbb pada den xbbaloi sbb byk tepung n cpt kenyang dan cepat lapar balik nanti
4. air reserved last sekali. duduk di luar, kalau duduk indoor, bau mknn akan lekat kat baju
5. mee pun sama, kasi yg last2 sbb mknn berat cepat kenyang
6. reserved perut dari pagi, gi makan lepas asar atau lepas zohor. duduk sampai next azan time
7. lepak2 sampai ada ruang utk makanan baru masuk
8. jgn membazir makanan
9. sayur jgn lupa
10. akhir sekali, doakan utk orang lain dapat makan sbb kita dapat makan sedap, alhamdulillah, dan baca doa sebelum dan selepas makan
# jgnla amalkan selalu mkn bbyk ni, sbb sunnah Nabi SAW makan tu bhenti sblm kenyang, makan bila lapar, kan? semoga semua orang dapat makan dan minum dgn baik ameenn 

Tiada ulasan: