Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Selasa, 7 Mei 2013

Hilangkan bulu di badan mudah dan murah

wah tajuk, cam nak promote benda je gayanya kan. xdela bukan nak promot, nak sher aje hehe

well bbrapa tahun lepas aku tjumpa byk cara utk m'hilangkan bulu2 di badan, cthnya :

1. cukur, wax (sugar wax - murah, selamat dan tak mjadi aku buat, kalau nk try caranya ada di youtube)

2. gugurkan guna krim yg sgt kuat bahan kimia. beware sbb bau aje dah sgt dasyat, dan bahan kimia krim tsebut blh masuk ikut liang roma dan m'cabar kesihatan di dalam tubuh

3. bakar guna lighter. << ini adalah cara paling xbtamadun haha aku baca dia kata dia tgh tgk tv dgn abg sepupu dia ttbe ada bau hangit. usha tgk abg sepupu dia tgh bakar bulu ketiak haha ok mengarut. jgn try kalo ko bukan rockers

4. ini lah cara yg aku nak cerita. ada dijual di dalam internet. aku dah beli n try, name is sundepil if im not mistaken. apa yg aku nk cter, pas dpat je benda ni guna poslaju, aku terus la mcuba, n syesly its work! dan yg aku nak kecohkan, benda tu sbenarnya hanya lah kertas pasir. yeah yeah, kertas pasir yg dl masa kat sekola korang dok wat tonyoh kayu yg kasar tu , itu lah kertas pasir hihihi. merasa la melayang duit aku mujurla xmahal mana. n straightly aku terus ke kedai membeli 2keping kertas pasir tp yg jenis nipis n xkasar la.  hagak la kan. dan dua keping hanya la berharga rm2 hahaha.
gambar ihsan google

ok aku try di kaki. mmg tcabut bulu2 bertuah yg ada. caranya ialah bulat2kan tempat yg digosok guna kertas pasir tu. wat banyak2 kali camtu n taraaa no more hairs! tp aku sarankan hanya pada mereka yg mpunyai kulit yg tahan cuaca, tahan sakit dan tahan keluli *eh* ok x, pada mereka yg kulit nipis n lembut umpama beby dalam iklan bersama gajah berklip rambut merah itu aku xsarankan la cuba sbb boleh mlukakan. n mgkn akan rasa pedih2 sikit kalo buat kasar, n its depend actually. depend pd kulit ssorg. cam aku, relax je xde hal.

dan aku rasa cara ni tahan lama sikit bulu tu sblm dia tumbuh lg. n dia akan tlg buang sama kulit mati, n kaki akan smooth aje xmcm kalau pakai pcukur atau pun krim, kijap aje dah blink, ada suda tumbuh yg baru hehe skit at kan. dan cara ni jugak xmakan kalo kat bulu2 tebal cthnya kalo dah sll sgt cukur ketiak, bulu akan menebal kan, so insyaaallah bulu ko xkan gugur kalo guna cara ni. tp klo gugur blhla aku pn try hahaha aku xtry lg da kata xblh kan tp aku xgigih la nak gosok2 sambil putar2 kat ketiak aku ni kekekekeke.

ok itu lah alkesahnya. selamat mgosok dan memutar !  

15 ulasan:

safiah azmi berkata...

wow...tak pernah tahu boleh pakai kertas pasir. esok jugak pegi cari kertas pasir. thanx

safiah azmi berkata...

terjumpa sisa kertas pasir....and it works...yeay.
tapi afterwards kulit rasa gatal-gatal sikit. side effect maybe?
anyway...off to shower....thanx again for this cheap and effective method

Arisa Eriza berkata...

hehe dear sis safiah >> gatal2 tu arisa pun ada rasa. xpasti sbb apa, tp rasa tu xlama, cuma bila nak ada bulu tumbuh balik dia akan rasa balik gatal tu hehe. kalau gatal lg blh sapu minyak zaitun i.allah hilang :) selamat berkertas pasir hhi ! t.kasih sudi komen ;)

Tanpa Nama berkata...

boleh jelaskan lebih mendalam cara nk buat tuu...xpham lerr...haha...nk try ni...

Lin berkata...

Ahahahaha..seriusly??? Must try..neway tq ye

Hardine Rez berkata...

Meh saya ajar sugaring yg senang tak sakit...txt saya 0194176025

Hardine Rez berkata...

Meh saya ajar wat sugaring yg tak sakit n lama2 bleh hilang bulu roma hudoh tuu..txt 0194176025

Diela Adlie.blogspot.com berkata...

Sy penah try care kertas pasir tu......
ppeerrgghh.......pedih derrr....habis trcalar betis i yg gebuw tu.....hihihi.....
padahal dh gosok slow2 dh.....mcm trtipu jer.....nasib bek murah jer bnda tu, bli on9 la ne pown.....tu yg trkene....
serik xmau dah wat cara tu.....

Arisa Eriza berkata...

mmg pedih kalau kulit nipis. blh jadi merah2 n gatal2. tp dlm 2 hr dia hilangla. ;) kalau ada kulit2 mati tu mmg dia kikis sekali terus hahaha

Miss Nurul berkata...

salam...sis..

uitt dahsyatnya, guna kertas pasir??macam2 cara saya pernah guna, tapi ini satunya cara yang saya tak pernah guna lagi--haha

nak tau cara buang bulu badan yang paling efektif??natural dan kekerapan penggunaan mengurangkan pertumbuhan bulu in total?based on years of experience--

sila lawat page ni-->>

https://www.facebook.com/pages/Sugaring-Hair-Removal-Cheap-Easy/1475546092691996

contact

kaichou berkata...


Boleh lawat sini untuk cara buang bulu badan yang lebih efektif dan berkesan in long term.Telah diamalkan sekian lama....

sugaringhairremoval-cleanandsmooth.blogspot.com

https://www.facebook.com/pages/Sugaring-Hair-Removal-Clean-and-Smooth/1475546092691996

Woman.With.Heart berkata...

apa hukum kalo kita wat camtu??

Woman.With.Heart berkata...

apa hukum kalo buat mcm tu??

moon berkata...

Bagi wanita harus jika menyerupai bulu kaki lelaki..tapi bgi lelaki hukumnya haram.
Wanita juga boleh mencabut kening sekiranya
Kening tumbuh melampau...haram klu niat utk
Kelihatan cantik di pandang org

moon berkata...

Hukumnya harus sekiranya bulu yg tumbuh menyerupai lelaki.dan wanita hanya haram mencabut kening.tapi harus sekiranya mencabut
Kerana kening tumbuh hingga kelihatan terlalu byk
Menyerupi lelaki