Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Sabtu, 8 Ogos 2009

Aku demam. Jangan la kena ceceme pig!

Huhu gomenasai coz dah lama tak update. aku bebetul bz sekarang ni. Nih pon da demam huhu. sem ni aku rasa giler2 punye boring! aku demam panas, sakit tekak n pale. aku bhajat nak g sepital, tp mak ayah aku kata aku xnmpk cam demam pon, steady cam bese je, tp syes la, aku memang sakit hehe. sebabnya aku pose kot kamis lepas. ari tu aku nye kelas penuh. 9-1 then 4-5. sekarang aku dok lua n xleh drive kete plak, so aku kena a lepak kat U je. kena plak kelas 4-5 tu sejuk gile da macam dok mastautin kat kutub utara dah, sedap je aku landing ats kusi pa2 kroih3 depan lect haha. mujur lect baik. balik dpd tu la aku terus demam. nak plak U kat KL, huh tataw la aku.

Hopefully, aku xla terkena ceceme pig merangkap H1N1 tu. pahala xcukup byk g nak mati awal pon. mak aku kata kalau dah nak mati, nak wat camne hehe. tp xlea la mati lg, mak aku da a ade 2 je anaknya. karang tgl abg aku sorg je, susah la plak kan. hehe ape aku ngarut nih? tawakal jela mntak2 xkena. aku pon malas nak g beratur tunggu giliran kar sepital tu. aku makan paracitamol or panadol jela skgnh. nh pon da berjuta2 lemon kali da aku melawat toilet coz minum aer bergelen2.

hehe penat lor aku nak siapkan mnuskrip. penin pale beb! sedey tol. idea nak tulis ayat best2 msti xde kalau aku penat balik dari kuliah. huu mati la. pe pon aku kena tabah la.

sem ni mmcam kejutan aku dapat huhu. kawan aku yg baru kwen 2 bulan da pregnant, kawan aku yg agak2 penin da nak btunang dgn anak datuk, kejutan pling besar, xleh bawak kete masuk U walaupon aku dah final year! huh! penat beb. tetiap ari aku gi paking kete kat umah kawn n tumpang die merempit motor. kalau dia xde, bas la jd sasaran aku. balik2 umah, kene plak bebel dgn akk housemate. cerewet bebenar la. hish mmg la byk punca aku stres skrg nh.

aku nak sgt hidup aman cam ddulu. skgnh wpon aku sewa umah sorg sbilik je, tp xlea bawak kete tu mmg 1 masalah besar n punca aku stres gak. sewei la. huu ckup lah aku bebel. ok have a nice day 4 all of you! doakan aku sihat sekali tau. aku tingin nak makan ayam golek plak. hihi babai.

2 ulasan:

YONG JIAO XIU berkata...

ciannye kat ko. hmm skg ni mmg musim org demam n sakit mata. aku pun kena demam gak, anak tekak nih je yg xbaik2 lagi. dah la br pas operation ari tu pas la ni tak sembuh lagi, org pas bersalin blh sembuh awai dari aku.hahaha(exaggerate je ni) tp seyes tgn aku nih mmg pk xleh nak pki baju loo. dah la next week ada byk presentation, nak2 lagi kena pki baju kurung. tah cmne nak wat tah nih, tgn xleh nak angkat lagi nak pki baju. ko cpt sembuh ye n cpt tulis novel tu,aku xsesabar nak beli nih.

Tanpa Nama berkata...

huhu tanx ya jiao xiu. tu a, skgnh da ok sket. oho psl nvel tu iallah will try my best! susah bbeno nak ciap wpon 2 muka. mmg kena byk sabo. sori kalau lambat pblish. tp thun nh mmg xpblish la. jangkaan pblish tahun depan, iallah. sm2 la doa bg cepat shat. jgn lp mkn ubat n jg kshatan ;)

.:Arisa Eriza:.