Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Khamis, 26 November 2009

Aku lagi.. Novel xsiap..

SALAM..

Pekaba semua hehe. truly sorry bcoz memang dah lama gila siot tak update blog. mklumla, aku ni bukan la seorang budak yg pandai mengagihkan masa dgn sempurna huhu.

aku baru habis final exam. memang pusing la kepala menjawab sebab aku memang study last minute! haiya. ini sem wa tarra taw la mau cakap macam mana lagi. aku pon xtau la kenapa la aku pegi jadi mengong sangat sem nih! ada soalan senang yang aku blh jawab aku pegi take risk pilih soalan yang susah. dah tengah2 jalan baru menyesal knp xpilih soalan lain.. masa tu nak menyesal pon dah xsmpat sbb time is running. so buat masa sekarang, aku cuma boleh doa n tawakal jela.

pasal novel plak, aku mmg seday giler2! aku takde idea! otak kering bagai! wat ayat pon haram aku rasa best! uwaaa anybody can help me out there? aku kalau blh dah xnak simpan llma dah novel ni. bcoz mkin lm aku simpan makin berat pale otak aku. tambah lg sem depan aku nak kena buat paper projek, xde ms da aku nak mjengok novel. aku tak tau knp n mengapa mood menulis tak datang meresap ke jiwa aku macam dolu2. mgkin jugak dl2 aku ada p'komen2 yg selalu setia menaburkan semangat utk aku tp skrg dah xde, buat aku jd xtntu arah gak a huhu.

Series aku cakap, AKU NAK WAT ANNOUNCEMENT, AKU TAKDE IDEA!! Uwaa!! Admin Kaki Novel pun da asyik tanya aku, kesian kat akk Jeslina, asyik tanya je n dapat jwpan yg mengecewakan dr aku, n jawapannya sentiasa lah aku kata ' MAAF KAK, TAK DAPAT SIAP LAGI.' tu jela. tapi ada beberapa sebab aku kena siapkan jugak :

1) ni amanah
2) memang impian aku
3) m'hepikan orang lain; yg mbaca citer ngarut aku
4) and apa eh? aku blurred lagi..:(

Sekarang ni, aku sedang berusha sedaya mgkin spya dapat hasilkan novel yg baik even bukan yg tbaik. ini pcubaan ptama aku. aku kena tabah n siapkan. moga2 aku tak la blurred sampai bila2. if x, mmg la aku rela terjun lombong if tu boleh bg aku idea nak tulis novel. korang boleh la kira berapa puluh helai rambut aku yang dah kerinting and dah bertukar kaler daripada hitam jadi perang2- dah gaya anak omputeh wahahahaa perasan pulak tapi mmg betul, aku nak siapkan nvel ni. doa kan aku dikurniakan otak yg geliga n semngat waja utk siapkan novel ni, tujuannya utk m'hepikan org yg mbaca, tu je, and aku xnak if dah publish, org rs menyesal beli, tu je yg aku takut n mmg aku xnak ia nya terjadi dalam hidup aku!!

tolong na. doa kan aku. sedih betul. sob3.. aku bagi diri aku masa sebulan(bukan diri aku je, padahal da janji dgn KN) utk siapkan lebihkurg 150m.s lagi. tak tgk nak m'edit lg, nak apa lg.. Ya Allah.. memang la serabut if aku pk2. sokongan korang memang sgt2 aku perlukan! memerah otak tulis novel memangla bukan sesuatu yg senang haha. moga aku tabah!

11 ulasan:

Zazz!~ berkata...

ades risa..gambatte!! sis doakan risa dpt idea yg berlimpah ruah..insyaAllah.. ^^ gudluck k =)

ieja berkata...

sentiase menunggu nih..hehehehe...gud luck babe~!

YONG JIAO XIU berkata...

aku doakan ko dapat idea tuk terus menulis..amin. cian kat aku dok menuggu impian nak baca novel ko.

HanyNafisya berkata...

relax2.. tenangkan fikiran.. jangan kalut2... kalau kalut lagi takde idea.. tarik nafas... fikir macam mana nak buat ending cerita neh.. pastu nanti ada la idea yg datang tu.. insyaAllah.. anyway, akak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha.. n good luck! =)

me, myself n i berkata...

hai.. erm. jgn la ba bengong2.. hehe. ok jak ba 2. wat yg terbaek.. apa2 pun yg awk wat, kami sbg pembaca akan trima.. sebb 2 hak awk sbg penulis.. so, truskan usaha.. take ur time.. even novel awk publish lbt pun, kitaorg x kesah.. kitaorg ttp akan beli sbb citer best giler..gambateh..!!!!^_^

pelangi berkata...

huhu... sabar la risa... relex... tenang... pastu jom kita pik jejalan... cari ilham ker... ble jugak cuci2 mata... kalau mau la... huhu.. pasti ada idea untuk risa... yg penting... hidup kene enjoy....

Tanpa Nama berkata...

urm???
sy pun nk bg semangat jgk,yEah!!!
err,pulut semangat nak???
sedapppp.....mintak ngn mak....ehehehehe,,,,,,

urm,ade idea....
cepat2 pegi wat solat hajat...
lg bagusss ditambah dgn solat istikarah atau solat sunat tahajjud......blh doa utk family skali.....

err,xpun amik 1hri,pegi jlan2 ngn family,or dgn kengkwan pun on je la....pegi tpi pntai ke,nk lpas stress,jgn lupa terjun skali ekh?
klu xnk pg pntai,pegi air terjun pun lg bagussss.....

err,tpi if sis jnis active....bersukan la....
erm,ase mcm aku da msuk tjuk len plak,hampesss jer aku nih.....

sis! pe pun berusaha lar....
sy sntiasa menantikan keluaran bku sis,da siap sebar berita lg kt kengkwan sumer........



Salam~

~liltle_bear~

Bungakopi berkata...

saudari, novel bini aku tomboy ke? dah keluar belum? ke tukar tajuk? yg di hati ada cinta tu cerita apa plak? sbb aku baca crta bini aku tomboy ke tu dlm penulisan2u je. skang baru masuk blog ni

Arisa Eriza berkata...

tanx to all yg bg smgt.
alhmdulillh i've recovered now hehe. kena gigih siapkan 'keje rumah' aku yg da lm ttangguh ni. korban sket, bukan sll blh dapat peluang mcm ni! hope korang pon sll doakan aku na.

to bungakopi ~ utk release novel nt iAllah gn Bini aku TK, yg DHAC tu nm blog ni je hehe. ada gak yg kata DHAC tu tajuk best tp if ubah nm tjuk susah org nak kenal nt, coz org da kenal dgn nm BATK tu huhu.

## sekali lg, tanx to all! luv u all so much! Muahhzz ciuman maut hohoho

pelangi berkata...

wa..... siap bg ciuman maut gitu.... cayouk2 risa.... bg kat saper tu??? huhu...

risa... wat novel tu wat gak.. tapi jgn sampai tak makan tau... ni asik makan roti ngna biskut jer... mana nak besar??? hu?? kesihatan kene jaga k... jgn la terlalu fokus sangat... nanti stress... lagi tak elok tuk otak tau.......

hmm... boleh tak kita p jalan2 nih??? (if free la...)

nursya berkata...

relax2...
jgn stress2...
nti lg ilang idea...
ktorg suma doakan awk bjaya siapkn novel awk tepat waktunyer...
santai jer...
nti br dpt idea gempak punyer...
hihihi..