Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Jumaat, 29 Mei 2009

Aku cedey!

Semalam aku baru balik dari Jakarta, Indonesia. Penat giler huhu coz aktiviti lawatan sambil belajar(ehem) aku tu padat giler walaupun aku banyak ponteng huhu.

Yang aku nak cite, aku sedih coz ade orang komen aku wat cter zack tu xguna otak. Pdahalnya, boleh kata tiap masa aku dok pikir camne nak bagi orang hepi dgn cter Zack tuh. N lagi, dia kata aku tulis cite ngarut, tu xpela coz memang ngarut pun. yg aku xleh time die kata aku tulis xguna otak. Wuu cedey!

org len plak kata, aku nih mengotori nikmat akal n m'bincangkan hal yang remeh n xde pekdah. nk plak aku ambil sbg kritikan m'bina. aku xkisah dia nak kritik, tp kalau dah dr awal cterny mmg mngarut, smpai ke akhir msti lah tetap akan ade benda yg ngarut gak. Lg, dia kata kat aku, jgnla wat cter yg blh mmudaratkan p'baca. aku xpenah pon pikir aku wat cter ni utk mudaratkan p'baca. aku wat utk hepikan org yg m'baca, 2 je. lgpun, aku dah pesan awal2, cter nh aku sendiri yg reka, yg buruk jgn la ikut.

Aku rasa orang ramai pun tau, yg jd tmboy ni bukan benda yg baik, kalau tak tau, kena la ambik tau. betul x? tah la. honestly, aku menulis, bukan utk m'influence orglen utk jd tmboy n ikut pangai zack tuh, tak penah sekali2, aku tulis nak bg org bc je. utk p'bc, mohon nilai lah mana yang baik n yg buruk.

Aku rasa mgkin aku patut stop menulis cter nih, coz nya aku xnak pulak aku kena tanya kat 'sana' nt kenapa aku wat cter yg influence benda xbaik pd orglen. huhu aku tulis n simpan utk diri sendiri jela. 2 all, thanx coz m'support aku selama ni. Aku mmg sgt2 m'hargai nya. Tq100 n xie xie ni! N sori kalau aku tak dapat sambung g cter tu, mntak maaf.

17 ulasan:

Dewi berkata...

kepada penulis...
Jgnlah buat ayat sedih...
tak pelah... anggaplah kritikan org tu sebagai pendorong utk kejayaan..
bg aq ok je cerita zack ni..
biasalah bdk tomboy mestilah kena ganas sikit..
betul tak???
teruskan je.. yg suka akan teruskan pembacaan.. yg x suka tu.. biarkan je... kita kena sentiasa positif.. biasalah kalau ada kritikan yg menyakitkan... Anggaplah ia sebagai cabaran... ok...

mishaq berkata...

arisa..
relax la..jgn rase lemah semangat org komen camtu...yg komen macam tu, mst maen bace jek..tak pikir baik buruk..
terus tulis, k..

keSENGALan teserlah.. berkata...

ngeeee..
jgn arh cmnieh..
bia arh pe orang nk kte..
sye taw..awk bce komen uh kat pn2u an...
awk jgn la stop kan..
kalo xmo orng len bce,,pe kte awk private blog awak n invite readers yg mengikuti blog awk nieh jer..
n tayah anta karya kt pn2u da..
plis2..
jgn arh stopkan..
rmai lagi nk bce karya awak..
plis..

Tanpa Nama berkata...

btol3.....
lg pown citer awk nie best la.....
slalu remind me of my bestfren....
lebey kurang mcm yg dlm citer awk la....
dye slalu tlg sy n wat sy happy....
citer awk bkn teruk sgt....
ok je....
menghiburkan n mengurangkan tekanan dlm otak yg tercipta mase study...

eija berkata...

salam...hey eriza...i tot ure so tough...dis is just the beginning..i hope u can handle this small matter things...dun give up...i want u to continue adding the story..it such a brilliant story i've ever read..n im eager to read it more!!

peoples are always peoples..got same black hair but different heart. u must bear it in ur mind..do like what kesengalan terserlah said..just do it for ur followers..please..im begging u..tq for ur comment at my blog..thnx for reading my post..

cheer up fren..we r here for..dun give.

Allah is always with us..aja aja fighting!=)

princesssha berkata...

ala...jgn la cam ni...sy acap kali buka blog awk...nk tau sambngn crite
zack..sambung la...

Tanpa Nama berkata...

alahai baru nak enjoy, teruskanla tulis bleh tak?? mulut org memang tak bleh nak tutup, yg baik jadikan tauladan & yg buruk jadikan sempadan, improve apa2 yg patut, insyaAllah sempurnala dia.. manusia kan tak perfect, relexla ek :) harap bleh share lagi cerita ni dgn kitaorg semua, pleeeese..

ULTRAMAN berkata...

waduh...aku pun sedih.... aku nak baca citer tu ...aku tau ada benda murni nak disampaikan kat ujung tu...



wargh.....SEDIH...hmmm.

setiap org ada hak utk berkarya...
sukati je malaun tu ckp kamu xbfikir wat karya zack..padahal malaun tu tak guna otak mkritik kamu..

bah22.... hopefully kamu tak give up utk berkarya...

laskarpelangi.stesen berkata...

ala awk...takyah la terus hentikan citer ni. kita suma mbaca sbb hobi kan. jd kepada yg tak suka mbaca takyah la kan kutuk2 citer awk.
teruskan k...jgn berhenti..

Azren Aida berkata...

alamak dik..jgnla putus harapan cuma dgan kritik2 negatif tu..biasala kan kdang ade org suka..ade juga yg tak suka..tu smua lumrah kehidupan..tpiii..citer zack tu kan cma skdar utk hiburan..so, tak slah pun nak wat jln citer mcm tu..for me, citer tu sgattt besttt..!! lain dri yg lain..tak sma mcm kisah2 novel lain..ermm..jgn sedih2 yer..keep it up..!! truskan usaha..hehe..sbb akak nak bca la kisah seterusnyer..(^_-)..pleaseeee...

Tanpa Nama berkata...

loooorhhhh jgnla stop..bia p la dorg nk kata aper..yg pnting cter tu best..kita ada akal meh..kita mmbce utk hiburan sje2 bkn utk ikut mana yg tk elok..apeedaa dorg tu..tkper bia jer kan..plezzz jgn stop..tiap2 ari tggu nie smbungan cter tu...plezz smbung lg jgn stop ek..hrap sgt
~angel_pink~

nZz_87 berkata...

LA KENAPA NAK BERENTI TULIS LAK NIE!!!
jangan la sampai macam tue... klu dok fikir apa yang owang lain fikir n cakap... tak dernyer Azhar mansur dapat keliling dunia,
Dr. Sheikh Muszaphar sampai kebulan!!!!
Sambung jek cerita nie!!
klu dowang tak suka tak yah baca...
kami yg suka nie jek yg nak baca...
lg pon kte rasa... dowang jeles ar tue.. koz bukan sume owang reti mengarang....

Tanpa Nama berkata...

ala...
writer... xmo la stop kan...
cte nie best la...
saye suke giler bace..
sangat suka..
huhuhu..
anyway bukan senang nak puaskan hati suma org...
kritikan yg membina kita amik,
yg menjatuhkan kte abaikan jek..
apape pon, TOLONG JANGAN STOP menulis..
xkesah la cter ni atau apape cte akan datang..
anggap sume tu dugaan dan cabaran supaya kte lebih maju dimasa akan datang..
(ah.. i talk too much... hehehehe)
neway good luck... =)

Arisa Eriza berkata...

Salam. tanx pd semua yg m'beri smgt pada sy utk teruskan mnulis.
InsyaAllah, sy akan cuba yg t'baik, tp mgkin akan ambik masa lama skit utk post new episod (still sedey, tp xla sampai ngis 2 hari 4 mlm huhu).
sy xkisah dia nak kritik tu, cuma bila dia kata kita akan dtanya di akhirat, apa yg disampaikan pd mnusia, tu yg wat sy jd penin2 n konpius hehe.
Pepon, sy sgt2lah t'harunya dgn sokongan p'baca semua! Time kasih, hopefully kalau sy teruskan, p'baca semua jgn ikut yg xbaik tau. tq100 syg kamu semua!

ULTRAMAN berkata...

motif awk sekiranya bertujuan baik menulis cerita ini, maka baiklah tujuan awak, ^_^...chaiyok3...

Tanpa Nama berkata...

tiada batasan utk berkarya.. ape jua citer yg ditulis,tiada slhnye krn ia hanya skdr citer n idea dr penulis.pmbaca yg bijak n dh mumaiz akn pndai mengambil pngajaran yg +ve dlm cite 2..yg -ve2 tu jadikn peringatan je.. rs nye bl bc novel zack ni,xde la rs nk jd tomboy lak. tatau la klu ada yg tpengaruh pas bc ni...*klu ada mmg lom ckup mumaiz lg la kot.
bese la manusia, bl nampak kemungkaran @ maksiat dpn mata,x pulak nk tego.tp bl ada penulis menulis realiti manusia sbegitu,cpt sj menghentam hbs2an..
bt penulis,dun giveup..penulis ni ibarat artis,ada peminat n ada gak pengkritik..tp jgn cpt melatah dgn kritikan2 pedas krn awk msh ada peminat yg sntiasa menyokong karya2 awk..
:-)

nota kaki;
sori byk menceceh lak..tb2 pasan cm kanselor x btauliah lak..huhu

-7up-

Tanpa Nama berkata...

tiada batasan utk berkarya.. ape jua citer yg ditulis,tiada slhnye krn ia hanya skdr citer n idea dr penulis.pmbaca yg bijak n dh mumaiz akn pndai mengambil pngajaran yg +ve dlm cite 2..yg -ve2 tu jadikn peringatan je.. rs nye bl bc novel zack ni,xde la rs nk jd tomboy lak. tatau la klu ada yg tpengaruh pas bc ni...*klu ada mmg lom ckup mumaiz lg la kot.
bese la manusia, bl nampak kemungkaran @ maksiat dpn mata,x pulak nk tego.tp bl ada penulis menulis realiti manusia sbegitu,cpt sj menghentam hbs2an..
bt penulis,dun giveup..penulis ni ibarat artis,ada peminat n ada gak pengkritik..tp jgn cpt melatah dgn kritikan2 pedas krn awk msh ada peminat yg sntiasa menyokong karya2 awk..
:-)

nota kaki;
sori byk menceceh lak..tb2 pasan cm kanselor x btauliah lak..huhu

-7up-