Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Khamis, 9 Julai 2009

The Sims 3 Available in Malaysia!



Huhu salam utk korang.

en3 aku kali ni nak cerita pasal game. utk pengetahuan korang aku memang hardcore crazy punya kalau sebut pasal game!

semalam, aku telah dapat main game the sims 3. sesungguhnya game ni memang lah totally b'beza dgn game the sims n the sims 2 yg sebelumnya. coz nya game ni boleh bawak kete n g mmana yg kita nak! bole tanam pokok, mancing n mmacam! kalau sebelum ni kena beli expansion pack utk game yg lebih best, tp kali ni aku rasa xpayah ada night life or anything pon, da cukup2 best n meletup! pendapat aku jela.



Aku sgt bahagia dapat men game tu, aku dapat byg betapa akan btambah busy nya aku lepas ni. dgn nak siapkan manuskripnya, dgn stdy lagi, dgn games lagi, huhu agak2 nya aku jadi lagi bz dpd abang Muzri (owner P2U) yg jadi bisnesman tu huhu. Dah la ponteng kuliah seminggu aku ni, gara2 xdapat kolej punya pasal + kemalsan aku nak drive ulang alik ke U aku tu. mmg macam dekat, 30 min speed 100km/j sampai, tp penat lor aku nak merempit tiap ari ke sana. lgpun, still boleh dimaafkan lagi, coz minggu ni minggu add drop, so xramai lecturers yg ada huhu (alasan beb!)

Pe pon, aku harap dapat manage time dgn baik. Tanx utk korang yg sentiasa sokong aku! Kalau nak hargai masa, jgn beli game the sims 3, coz nt solat maghrib pon boleh t'lepas! ( tapi bukan aku la, ok?) huhu have a nice day then!

13 ulasan:

.:farah:. berkata...

huhu..
best kan game neh..
sye da main da game neh..
haha..
mmg len ler dri the sims yg len..

Tanpa Nama berkata...

nak tanye lah...beli cd ker atau download?pengikut setia gak game nie huhuhuhu lame dah tak main game nie

ieja berkata...

hohoho...kepada tanpa nama, sy membeli dvd the sims 3. tp kne aware, pastikan laptop n pc anda ckup function. kalo x,either xleh install or stuck.

game ni mmg best gile....tp disebabkan ak men cheat(haha) maka lifetime ak dh achieve..dh 2 character ak maen.dua2 dh achieve lifetime.

ak jd cpt busan. tp ni japg ak nk buat watak baru. time ni la kite nk kuakan watak imaginasi kite. kt sni laa aku pkai bju seksi2.hehe

gudluck ntok korg.try cari anything yg best. i even get twins 3 times! so ade 1 watak tuh,anak ak sgt berderet...haha...

penah gak mati kne current shock.sbb cube upgrade barang electric.

korg cube g graveyard. explore catatomb kot nama dier.besT!

n ade sejenis bunga kt graveyard,kalo korg amik, leh jd pelindung dari mati.kirenye mase grim ripper nk amik nyawa korg,leh bg bunga tu,grim ripper akan blah ngan bunga tu,nyawa korg selamat.

panjang lebar tol ak bebel.

kire dh expert laa ni.haha

ieja berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
♥corcraze♥ berkata...

eee...dah lama nak main game ni..tp sblm ni xde pc sendri..
skang dah ada tp xtaw sgt kat mana leh beli cd ke pape game nih??
katne eh???
mahal tak?

lagi satu perlu gn specific/certain pc/laptop ke?
and ieja,pe paksud pc kena ckup function????

♥corcraze♥ berkata...

eee...dah lama nak main game ni..tp sblm ni xde pc sendri..
skang dah ada tp xtaw sgt kat mana leh beli cd ke pape game nih??
katne eh???
mahal tak?

lagi satu perlu gn specific/certain pc/laptop ke?
and ieja,pe paksud pc kena ckup function????

ieja berkata...

korg nye size kne besar.ak xtau r nk ckp cmne ...hahaha...

AddistRY berkata...

the sims!!!!!!!!
arghhh *menjerit ke-excited-an
wah. aku nak main the sims.
aritu install kat lappy.
pergh, gile addicted seyhh.
mcm tanak bergerak je dr laptop.
tp bile nk main ni
laptop ke komp ke mesti kene mantap.
yg ada GRAPHIC Card tu mmg bertuah.
grrrrr. geraam.
arituh main the sims dah berjaya lah kirenye tup tup
laptop buat hal. BANG-NGANG btol. oops.
terus laptop nazak dan tidak dpt diselamatkan lgi. sobsob

nway. aku berazam untuk main benda alah ni lagii.hehe.

maap ye kepada owner aku TERUJA sgt smpi over plak ulasan aku nih/ HAHA. nway dtgla blog aku. :P tak malu suruh org datang. HAHA

♥corcraze♥ berkata...

haaa?nak kena pc mantap jgk ke?
graphic card?
aduhh..betapa bute technology ynya akuu...
huaaa..nak main..
tp pc nih cam berat..
sims yg bodo2 pon xle ke?
nakkkkk mainnnnn!!!

btw,mana nak dpt cd dia?

ieja berkata...

den boli dvd kt summit usj..situ kn banyak dvd game..search je lah...slamat mncuba!

Penulisan2u berkata...

mak oii.. ada gak nama kita dibuat isu... jangan ponteng class krn manuskript

Tanpa Nama berkata...

sy puas cari cd the sims3 nie kat mana2 tp x jumpa...lappy sy cuma leh masuk yg original....hurrrmmm...help meeee...

Tanpa Nama berkata...

sgt suke games the sims..
game yg kte ley wt umah 2 kan..
best,,tp cm ne nk dpt game ni..
ley download x..