Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Selasa, 14 Mei 2013

Sneak Peek Hero aku Tomboy ;)


"Woi! Siapa bagi kau kebenaran guna berus gigi aku ni?! Bengong betul la!" alamak! Bini mengamuk! Aku segera berlari ke bilik air. Depan pintu itu aku berdiri.
" Ehh, sorry. Kalau aku nak kejut kau tanya pasal berus gigi, aku rasa lagi kau mengamuk kan? Jadinya aku guna instinct aku aje la nak pilih mana satu. Aku pilih pink sebab aku tengok kau macam suka biru.." aku membela diri bila dia tenung aku macam nak menerkam dan bagi cakar harimau jadian.
" Kau tau tak, berus pink ni aku guna untuk berus gigi aku, sebab aku memang suka pink, adakah kau memahami?" Faz berkata sambil menunjukkan berus giginya warna merah jambu itu pada aku.
" Habis, yang biru tu untuk apa?"
" Biru ni untuk perhiasan semata-mata!"
" Oh, perhiasan.. mana aku tau, kalau aku tau itu berus gigi kau, tak ada la aku nak guna, sorry. Nanti aku ganti yang baru," aku berkata ikhlas. Pelik jugak kenapa dia nak buat berus gigi jadi perhiasan? Letak la kayu chopstick ke baru la berseni sikit!
" Hai, kau ni, Khairul, aku perli pun kau tak faham kan? Ini, berus gigi ni aku baru bukak semalam, untuk bagi kau pakai, kau faham? Ish, ya Allah, kenapa la ada hamba Tuhan yang buat aku sakit kepala macam kau ni?? Aduh,"
" Ehe he, yang, you marah I ke?" aku suka-suka meniru dialog Re dalam filem Do Re Mi, sambil menggosok-gosok hujung kabinet sinki di situ.
" Tak marah, sayang aje! Lalu, aku nak guna tandas!" Faz menolak aku keluar lalu menutup pintu sekuat hati. Tak apa, dia marah-marah sayang, hu hu. " Sewel betul la mamat ni! Aku dah letak berus gigi biru, dia sibuk nak pakai yang merah jambu jugak! Tak maskulin langsung, cis!" Faz bising lagi di dalam bilik air. Sukanya aku dengar dia membebel. Sayang kau lebih lagi! Muahh! Aku membuat ciuman terbang ke arah pintu bilik air. Heh, gila bayang sudah!
Kemudian, aku duduk-duduk di sofa sambil berzikir dengan zikir al-Ma'surat yang amat bagus diamalkan selepas Subuh dan Asar, sementara membunuh masa yang aku tak pasti apa aku boleh buat selain duduk-duduk aje. Yela, dah duduk kat rumah mentua, nak buat apa pun serba tak kena.
" Huh! Muka kau lagi! tak ada muka orang lain dah ke kat dunia ni agaknya?" bising Faz selepas keluar dari bilik air tiga minit kemudiannya. Marah betul dia aku kenakan dia tadi. Ye la, aksi aku tadi dah ada rupa nak buat gangguan seksual pada dia, manala dia tak hot kan??
" Dah ditakdirkan Allah muka ni yang jadi laki kau, nak buat macam mana?"
" Muka ni? Aishh, failed!" Faz menepuk dahi lepas dia tunjuk jari telunjuknya ke arah aku.
" Kenapa, kau tak suka ke? Sikit punya hensem aku ni. Aku pegang title LHDN tau?"
" LHDN? Lembaga Hasil dalam Negeri? Hah, elok la tu, ada lembaga tu kan, sesuai sangat la dengan kau, Lembaga Huduh dan Nerd,"
" Eh, sedap mulut kau, kau dengar ni. L stand for Lelaki, H for Hensem, D for Dunia, N for ni, rumusannya, Lelaki Hensem Dunia Ni, bagus tak title aku tu? Laki kau aje yang pegang tau, bukan laki orang lain,"
" Cis!! Tak boleh diterima dek akal aku yang waras ni, bro! Dah, kau pergi turun dulu, tak pun kau pergi la mandi dulu ke, aku tak selesa la nak solat kalau ada lelaki dekat-dekat dengan aku ni, sila beransur ye, LHDN, sekian terima kasih," aku mengikut aje apa yang dikata.
Bagus jugak kalau aku mandi ke apa sementara menunggu dia. Aku sambut tuala yang berlipat di dalam almari yang dihulurkan Faz sebelum dia memakai telekung. Aku sempat ushar wajahnya ketika memakai telekung, sweet! Comel gila laaaaa.. mata aku muncul bentuk love-love cinta. Alahai..


3 ulasan:

ana bukit berkata...

bagi la full chapter. boleh lepas rindu sementara tunggu novel kuar kat pasaran.. hehehehe

Arisa Eriza berkata...

dear ana, alhamdulillah novel HAT dah keluar di pasaran. buat masa skrg, ada di web Kaki Novel, di kedai buku insyaallah akan mnyusul kemudian. kalau dah jadi ahli dpt diskaun rm4 dan free pos :) dapatkan ye dear ! t.kasih atas sokongan ;)

ana bukit berkata...

in shaa Allah