Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Jumaat, 19 Jun 2009

Karya aku kat P2U..(hot gossip ehem)


Salam.
Aku malas nak citer sal ni, tapi aku pun xtaw la camne ye, coz nya aku perasan dah 2 episod citer Zack tuh ade kat P2U, pdahal aku dah stop post citer aku kat sana. Aku pun tak tau makhluk mana yang m'post cter tuh & aku dah malas nak post coz aku dah agak, gerenti ramai yg akan salah paham dgn ke'caring'an si Zack tuh. Padahal citer nye belum pun habis, dah pandai buat conclusion yang aku ni mnulis citer lesbian & kata pulak cter tu citer bodoh. Huhu, sabar je la.

So so nya, aku memang xkisah org nak copy citer aku tu, sbb tu aku x disable copy paste, tapi skrgni aku dah mula t'pikir sal disable copy paste tu memandangkan org kat P2U da memandang serong pada cter ku itu. Hehe aku tau, antara reramai memember blog nih, mesti ada gak yg mula pikir aku nih menulis citer bbukan, tp apa pon, citer nih tak melibatkan homoseksual untuk info korang lah (terpaksa bocorkan rahsia huhu). Mungkin gak aku buat watak Zack tu t'lalu caring, but it's the reality.

Sepanjang pengalaman aku m'baca & m'kaji, tomboy ni memang caring pada girl & suppose to coz they are a girl actually, right? Macam aku pun, biasa ar kalau ada kawan sakit, memang aku akan layan diorang camtu pun. Pape pon, mungkin dah nampak macam t'lalu over dalam storyline aku sampai org pikir bbukan kan.

Jadinya, xpelah kan sebab bukan semua orang boleh terima tomboy or boyish dalam hidup diorang. Untuk korang yang dah mula pandang serong, arapnya xperlu lah ye, coz nye cter nih cam cter normal yg lain, cuma ade part2 yg abnormal pada certain2 org. Korang still support aku tak ni huhu.(?) Tapi kali ni aku xmajuk tau, just nak luahkan pasaan je huhu. Steady as usual, peace! Smile then!

** Nak tanya p'dapat korang, patut x aku disable copy paste? Thank u so much333 kpd semua readers! Sayang korang semua!

23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saya sentiasa sokong!
bia apa orang nk kta.....dyorg xfham lg jlan crita sbena.....
adk suka je crita ni.....
sntiasa menunggu dgn setia di dpan komptr utk episod yg sterusnya....smlm da lbih drpd 3 n 4 kali adk duk bukak blog kak arisa ni nk tggu episod 18.....tpi hampa dan kecewa stelah lma menanti sbb adk da kira hari dan waktu brapa hari akk arisa prlukan utk wat satu2 episod.....n suppose to be today kak arisa akn pos yg bru....xpun lbih awl smlm kak arisa da pos da....
kak....waaa.....bla nk pos yg 18 punya.....adk da xbsr da ni......
adk peminat setia crita ni.....
bg adk mna yg abnormal 2 la yg merumitkn crita ni dn membuatkn crita ni lg best dn tr'best pda klimaksnyer.........


kak cpat2 pos yg 18 yep! =)...
l0ve tH!s st0Ry.....


fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~

Tanpa Nama berkata...

Tgk kak tgk....betapa setianya adk pda crita akk....
pgi2 lagi da congok dpan komptr nk tggu episod trbru....
siap psang alarm nk bgun wat kje skola yg brtimbun coz ahad da skola....tpi stu kje skola pun adk xwat lagi....krana xpuas hati dn ase xbest serta xtenang nk wat kje slagi xdpt bce episod yg ditggu2.....
waaaa.........siann kt adk....
kak,adk sntiasa setia menyokong akk......
cpat2 la pos yep! =)


fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~
a.k.a
~liltle_bear~

Arisa Eriza berkata...

Alolo cian kat adik rynaz. Adik tunggu dulu tau. Akk tgh memikir jalan cter sterusnya nih. Takut jd pendek plak episd 18 nt. Tanx coz support akk. huhu bbetol t'haru nih! Epi 18 akk akn try tulis n post secepat mgkin k dik.

Tanpa Nama berkata...

Thank You akk....
maaf,cian akk xtdr lg.....
shuh2 g tdr dlu.....pnat nanti jtuh sakit plak.....thnks yah sbb bce coment adk,first tme sent coment kt sni b4 ni xpndai nk sent....
tke cre....relax2 k wat crita ni...cool down....bru la best.....
bye3.....=)


fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~

Arisa Eriza berkata...

Dik rynaz, jgn sampai xbuat keje skul plak. tak mau g2 k? Siapkan dl keje skul, kalau x akk lg xnak sambung. coz akk xnak ada yg abaikan benda yg lebih pntg sbbkan cter tu, tau? Jgn risau tau dik, akk sambung pnya Iallah. Yg penting, jgn mmlaz study. t cikgu denda plak huhu. Study smart k?

ULTRAMAN berkata...

sokong saja bha..hehehe...

nur nina berkata...

eh2.. citer ni best giler ohhh!!! unik.. mane ade novel2 lain camni..

pedulikan ape org kate yg buruk2.. saje je nak jatuhkan smngat org lain.. chaiyok2 sis!! ganbatte..

Cutiesgurl berkata...

salam..

biarla aper org nak ckp pun...asalkan akak suka jln citer nie..maybe org yang ckp tue tak faham aper yang cuba disampaikan...

p/s: baik disablekan copy paste tue..nanti tak der la org sesuka ati copy...

miss nina berkata...

saya fikir penerimaan setiap orang adalah berbeza. berdasarkan pengalaman saya semasa bersekolah dan mempunyai kenalan rapat (tomboy), sifat caring mereka sangatlah terserlah. walaupun agak kasar, diorang tetap respek dan anggap kita ni kawan.

disable je page ni, dont simply bagi chance kat org suka copy-paste.

sekadar 2 cen
--missnina--

What a stRange worLd... berkata...

ehem... huhuhu..
kalau arisa tanya akak.. mcm biase la.. mcm td akak dah ckp better buat jer disable copy paste tu.. citer kita hak kita.. bkn citer kita hak diorang.. mana bleh diorang sesuka hati je nak main copy then tolong antar.. maybe la niat diorang baik.. just citer tu dipublishkan kat p2u tu.. tp org yg antar tu patut mintak izin dulu.. jgn la sesuka hati je antar.. mana la kita tau sbb apa penulis citer tu dah stop antar kan?
so.. disebabkan akak dah xnak mengarut panjang2.. buat je disable copy paste! senang citer..
kalau xtau camne nak buat.. tanya akak.. mcm biase.. akak sentiasa ade kat blog akak tu.. lawat2 la slalu.. huhu..

-NafiSya-

MaY_LiN berkata...

boleh saja..

Tanpa Nama berkata...

m0rn!ng......
hehe,sure adk akn wat kje skool lar....aslkn akk smbung crita 2 blik.....everytme adk akn study smart,dun worry k.....
rynaz budak_baiik.....
=)
tke ur tme sis utk wat citer 2 siap dgn sempurna.....
tke cre....=)


fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~

sYaFaRiNa berkata...

biase la, manusia mne ade yg perfect..
mulut org kita susah nk tutup, so trima seadanya ape yg diorg kata..
pape pon i wish u all the best in making this e-novel...
keep it up...

alreinsy berkata...

ala... lantak la org nk kata apa... apa2 pun, akak ttp suker citer ni sbb in reality mmg ada pun kisah ni... keep up yor good work dik... mmg suka citer ni & selalu ikutinya... nak tny, bila nk smbg citer ni?... psl disable, copy & paste tu, better buat spy org x salah guna hak cipta... sbbnya kt msia ni x de kesdrn psl copyrights nih... kat overseas, blh msk penjara...

mishaq berkata...

org2 yg meng'copy' n 'paste' tu mmg hampeh..pastu, komen kutuk2 tu bajet cam bagus la..mst jeles sbb thp ape..
better buat mcm d'rancang..
smbg lagi cite zack..yeah!!

Tanpa Nama berkata...

sy pn heran gak ngan org yg bg komen2 yg pdas dan mlampau...
klu x suka, x prlu bca...

sbb ckp2 pedas ni la rmai da p'krya2 e-novel m'privatekn blog dorang

nisa. T

♥corcraze♥ berkata...

sy pon slalu sokong!!!
awak jgn putus asa wlau sedetik pon okay!
sabar je ngn org2 tuh,biasala fikiran org kite xleh stop,and also mulot dorg..
and fikiran org skang cenderung and cpt imagine kalo bab2 'blue/dirty' nih..
so hope u care be patient and bare woth anything that's on ur way ok!
tace care and best of luck babe!

Tanpa Nama berkata...

ye kak..u should disable copy paste..
akak dh pnat2 perah otak, org sesenang je nk copy paste...
hengat ni hak cipta terpelihara cop sirim ke?
heh..ni kan da berasap...
ye ar....adore ur karya very much kan....

from fyfazz..
p/s : always support u!

Tanpa Nama berkata...

salam semua....
bg pihak yg xsuka akn pmbca yg mngta di P2U tu.....
sya da anta coment kt stu utk dyorg yg mngta....comentnyer berbunyik mcm ni.........

kepada pembca yg menganggap citer ni bukan2......
weyyyyy! bek korang xpyah bce ler....penulis 2 xsuh pun korang bace....tpi korang 2 jugak yg gtal sgt nk bce....after that korang nk ngutuk2 plak....ape kesss ni beb.....blah r korang ni!!!!(just kepada pembca yg mengta crita ni bukan2)......

n satu lagi.....

kepda orang yg memandai copy paste kan crita ni drpd blog sbena penulis......siap sedia la kau mangkUK!.....mmg niat kau baiik sgt la kan,tpi msti ade sbb knapa penulis 2 lmbt2kn anta....so jgn nk memandai anta la beb!.....klau la aku tau sape yg buat....nahas kau.....


p/s:orang itu msih dicari lagi....sedang dlam siasatan......

ingat kepda pembca yg mengta bukan2,bek korang xpyah bca if korang pkir negatif......nmpk sgt xmatang lgi....ade hati nk mengta.....blah r!


fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~


...............


errr....kakak2 yg kt sni.....asenyer adk ni trlalu melampau ke anta mcm ni????

ksar kan bhasa? maaf.....
adk cuma xpuas hati gler2......

fr0m:
~Rynaz_D_Shadow~

yunix77 berkata...

tahniah kat arisa sebab tak mudah melatah.
pada saya...setiap komen dr pembaca mesti diterima dgn hati terbuka tapi kalau melampau sangat sakit hati gak
harap arisa cool selalu

tentang disable copy paste tu maaf cakap la. pada saya tak de makna pun. orang yang nak copy dia buleh buat macam2 cara. kalu arisa disable pun tak bermakna langsung tak boleh copy kan?

cumanya kalau ada rezeki novel ni nak dibukukan harapnya jgn la dihabiskan kat blog. simpan kat tempat lain.

ramai pembaca menyokong cerita arisa. bukannya awak kacau hidup orang pun. bukannya awak buat cerita lucah pun. anggap jer sedang 'polish' skill karangan untuk periksa.

biasa la dik...manusia kat mesia ni mmg suka mengutuk walhal diri sendiri tin kosong jer.

so...keep it up!

me, myself n i berkata...

hai...
erm..
suka ati la apa org mo ckp..
yg penting awk tau apa yg awk wat..
jgn sbb diorg awk lemah smgt lak..
diorg 2 pandai ckp jak.. kalo x suka xyah la bca.. ni x, suka ati jak mo kritik karya org.. huhu..
kepada sapa2 yg 'pandai' sgt mo kritik org 2, awk p la cermin dr sendiri dulu.. da btl sgt ka awk 2..
erm, novel ni da kelainan dr novl2 len yg sy baca.. ni br ori punya.. bukan cam da gk karya yg d cilok dr karya org len...
n 1 lg..
ni karya dia, suka ati dia la mo wat jln cita camna..
nway 2 writer..
dont give up k...^_^

dr. ites berkata...

slm
ni lah 1st time sy layan blog org kaw2 giler smpi sy activate blog sndr tuk bg komen kat arisa ni.

sy mmg ske citer ni coz jln citer n words yg di guna agk real n logik.

kiter sme tau yg lesbian n tomboy ni wujud n ada among us. kalaupun kmu nk tulis citer psl diorg ni pn x salah asl kn ada moral story yg nk disampaikan.

evrything is about perception n acceptance. org yg nk menyampaikn cuba smpikn dgn cara yg terbaik. org yg baca harusla baca, fa ham n teliti apa yg baik n tak. yg baik amik, yg buruk buang.

jgn la kondem(btul ke eja?) org!
itu hny menunjukkan ketidak-ikhlasan diri jerk!

p/s:sy ske citer ni,n sy penah ada member yg ala2 pengkid ni. pahamla jugak apa yg arisa cuba smpi kn.
keep da work hard arisa...

Arisa Eriza berkata...

lor ssusah aje dr ites wat blog smata2 nak komen. blh je letak tnpa nm kan. huhu tp tanx coz buat cam2. t'haru rs ny hehe.