Assalamualaikum :)

Saya banyak tulis pasal gadis tomboy dan lelaki lembut bukan nak suruh org tiru yg buruknya, tp tiru la yg baiknya. Xsemua benda nampak dgn mata kasar, guna mata hati dan jgn ambil ssuatu keputusan dan tindakan ikut hati, tp bfikir seiring dengan ilmu dan akal.

Please jgn tpengaruh dgn benda yg xsepatutnya ye, rasanya kalau pandai mbaca, mesti pandai menilai mana baik mana buruk, kan.. muahx syg sume !

*Jom add friend kat FB, Arisa Eriza :) hee, tqsm *

Selasa, 8 Februari 2011

Dilema

bebaru ni terbaca komen,

lebih kurang bunyinya ;

stop la tulis pasal tomboy utk mengelakkan golongan ni btambah kat dunia ni. n kesian la kat dia yg dah mbeli nvel BATK yg xbest lgsg tu *huhu*

pdpt sume? sebab aku mnulis utk m'hepikan org, bukan nak suh org tiru zack tu mcmmana. aku jd keliru bl ada komen2 camni. wat aku serba salah, bdosakah aku menulis mcm tu.. ishh serabut pk. aku ada pesan jugak ttg yg baik blh diikut, yg buruk jgn la ikut. kalau dia pandai baca, harus la dia tau beza mana baik mana buruk kan. tu la harapan aku utk sume pbaca

dan aku tegaskan di sini, please la jgn tpengaruh dgn benda yg xbaik dalam tu. aku harap Allah ampunkan aku kalau aku tsilap langkah.

psoalan aku, kalau aku nak mnulis benda yg bkaitan dgn tomboy lg, camne? xharus kah wpun utk kebaikan? *mean utk bg pngajaran, insyaallah*

terima kasih utk semua yg komen & baca :)

7 ulasan:

keSENGALan teserlah.. berkata...

tak beri effect pon lah cerita dalam novel tu.
tak logic betul orang terikut2 nak jadi tomboy hanya pasal novel.

kalau seseorang tu jadi tomboy pon, sebab dari dlm diri sendiri.
n watak zack tu pun bukannya tomboy yang hundred percent dah terpesong.
masih tahu halal haram
tak pernah pun minat kat pompuan.

no need to worry la writer.
=)

nina falina berkata...

dh beli novel BATK... tk de masalah pun... cerita mmg best... org yg komen tu dengki coz dia tk leh nk menulis novel... jgn dilayan komen yg nk menjatuhkan org... kami sbg pembaca setia novel2 yg ada kt M'sia ni, tetap menyokong apa jenis novel pun..

Arisa Eriza berkata...

tanx dear kesengalan tserlah n nina falina sbb komen. huhu mmg susa nak puaskan hati sume org. ada je yg xkena tp tetap ada salah pada writer jugak. *time jela kan huhu* apa pun sgt tanx utk sume yg mberi sokongan :) tanpa korang sume BATK xbmakna apa2

Wild Cherry berkata...

Saya setuju ngn Kesengalan terserlah n Nina Falina... BATK x kn mbuatkn org tpengaruh ngn pwatakn Zack tu.. Walaupon Zack tu Tomboy tp dia masih ade sifat kewanitaan jugak, cth dia x suke pon kt kaum sejenis.. Kak Arisa abaikn je komen yg merosakkn tu.. WC pon penah dpt komen mcm tu gak mase antar cerpen kt p2u.. Tp WC abaikn je n jadiknnya sbg penguat semangat utk terus menulis..

arisa eriza berkata...

tanx WC :) kkdg komen2 org mpengaruhi semangat kita kan hehe kena b'motivasi bbetul br blh gigih terus menulis ;) tanx again all! :)

budak sekolah berkata...

huhu...,dah lme dah beli novel 2..,best,nth pape zack tuh,tp,citer 2 mcm betol jerk...rekaan je ke memang kisah benar??kompius...

arisa eriza berkata...

huhu dear dak skola, cter tu ada yg betul, ada yg rekaan smata2 tp kbykan mmg rekaan smata la hehehe :) apa pun yg baik ikut, yg xbaik letak jjauh k ;) tanx cz sapot!